IPC Member and IPC Authorized DistributorIPC Official Certification for All Trainers and Specialists Certification Programs
 

Furnizor de instruiri și standarde

pentru industria electronică din ROMANIA

L&G ADVICE SERV SRL sursă de educare, formare și certificare

profesională, conform programelor de training elaborate de către IPC

în concordanță cu 

APLICAREA NOILOR PROCEDURI DE CERTIFICARE ONLINE PE PORTALUL IPC DE CERTIFICARE EDGE 2.0

https://my.ipcedge.org 

Click pentru Cuprins

Programe ale IPC-Association Connecting Electronics Industries de certificare/recertificare pentru Instructorul și Specialistul Certificat J-STD-001H "Requirements for Soldered Electrical and Electronic Assemblies"

Programul J-STD-001H "Requirements for Soldered Electrical and Electronic Assemblies" și-a dovedit în decursul timpului autoritatea în producția de ansamblurilor electronice. Standardul definește materiale, metode și criterii de verificare la realizarea de conexiuni lipite de foarte înaltă calitate. Standardul pune accentul pe controlul procesului și stabilește cerințele generale de acceptabilitate pentru un domeniu larg de realizare a aplicațiilor electronice. Documentul este disponibil și in limba română cu denumirea IPC J-STD-001F RO "Cerințe pentru Ansamblurile Electrice și Electronice Lipite".

Obiectivele Cursului

Acest curs de instruire furnizeazã producătorilor de aplicații electronice o metodã uniformã de instruire și certificare a personalului pentru dobândirea atât a cunoștințelor teoretice de procese de lipire cât și deprinderea unor îndemânãri practice de lipire în conformitate cu cerințele din J-STD-001, versiunea în vigoare, H. Programul de instruire cuprinde atât ore teoretice pentru învățarea criteriilor din standard cât și activitãți practice de învățare a lucrului cu stația manualã de lipit.

Cui se adresează programul de instruire?

Orice persoană care are responsabilități privind calitatea și fiabilitatea produsului va beneficia de pe urma devenirii Trainer Certificat IPC, pe scurt denumit CIT. Trainerii din firme, personalul QA, personalul QC, personalul care desfășoară activități inginerești, șefii punctelor de lucru, managerilor din domeniul asamblării aplicațiilor electronice reprezintã cele mai bune exemple pentru viitorii candidați. Pentru programul de Specialiști, pe scurt denumiți CIS, se pot aplica module separate sau în orice combinație, în funcție de necesitățile reale ale companiilor.

Structura Cursului

Instruirea și certificarea instructorului necesită o activitate practică, cel puțin 50% din timpul de instruire, cu aliaje fãră plumb. Candidații trebuie să absolve urmãtoarele sesiuni:

1. Rolul și responsabilitățile Instructorilor IPC Certificați, îndemânãri de predare. Stabilirea și menținerea integrității programului de certificare cu noua procedură de certificare ONLINE pe serverul IPC de certificare  https://my.ipcedge.org.

2. Cerințe generale, de ex. securitatea muncii, echipamente și controlul la descărcãri electrostatice (fenomene de ESD).

3. Cerințe pentru pregătire fire și asamblări pe diverse tipuri de borne (de ex. pini drepți, bifurcați, găuriți, crestați, cupă, etc).

4. Tehnologia de lipire a componentelor cu terminale în găuri metalizate și nemetalizate pe PCB, (THT).

5. Tehnologia de lipire a componentelor în tehnologia montaj pe suprafață PCB, (SMT).

6. Cerințe generale de acceptabilitate pentru lipituri (inclusiv cu aliaje fără plumb).

7. Cerințe pentru procesulși echipamentul de lipire reflow.

8. Metode de testare și prevederile lor din standarde.

9. Aplicarea metodologiei de control statistic al procesului.


 

Beneficiile unui Instructor Certificat IPC

Acest program furnizeazã Instructorilor Certificați IPC și companiilor din care aceștia fac parte legitimitatea unui program binecunoscut în toatã lumea. La terminarea cursului, candidații vor fi certificați prin intermediul unui Master Instructor IPC și autorizați să susțină la rândul lor cursuri de certificare, efective și de înaltă calitate pentru personalul din companiile unde își desfășoară activitatea, la nivelul programului de Specialist Certificat IPC. Fiecare Instructor Certificat IPC care a absolvit cursul primește dreptul de a accesa materialele de instruire:

1. Fișiere PowerPoint pentru instruirea de Specialiști în care sunt prezentate toate aspectele din seria de documente de instruire din IPC J-STD-001H și Politicile & Procedurile IPC de examinare online pe serverul IPC de certificare https://my.ipcedge.org.

2. Standardul IPC J-STD-001F în versiunea română sau IPC J-STD-001H în limba engleză se distribuie gratuit.

Certificatul de Instructor în IPC J-STD-001 a cărui valabilitate este de doi ani de zile până în ultima zi a lunii în care s-a acordat certificarea se distribuie în contul participantului de pe platforma EDGE 2.0. Dacă se dorește menținerea statutului de Instructor IPC certificat este necesară o recertificare. Recertificarea prelungește statutul Instructorului cu încă doi ani.

Standardele J-STD-002, J-STD-003, J-STD-004, J-STD-005, J-STD-006IPC-9191 și HDBK-001 pot fi comandate separat.

Pentru programul cursului de CIT training click AICI.   Pentru programul cursului de CIS training click AICI


 

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați pe adresa de email sau la telefon din secțiunea Contact.

Înapoi la prima paginã

Valid HTML 4.0 Transitional

Statistici live pe www.statistics.ro


 


Rezolutie recomandata 1024 x 768 Toate Drepturile apartin L&G ADVICE SERV SRL - 2006