IPC Member and IPC Authorized DistributorIPC Official Certification for All Trainers and Specialists Certification Programs
 

Furnizor de instruiri si standarde IPC

pentru industria electronica din ROMANIA

L&G ADVICE SERV SRL sursa de educare, formare si certificare

profesionala, conform programelor de training elaborate de catre IPC


L&G ADVICE SERV OFERA CLIENTILOR INTERESATI PROGRAMUL IPC DE TRAINING SI CERTIFICARE DESIGNER PCB -- CERTIFIED INTERCONNECT DESIGNER

Programul IPC de Certificare Designer CID (Interconnect Certified Designer)-modul Baza si Avansat

Acest program de dezvoltare profesionala asigura o evaluare obiectiva a competentelor de baza in proiectarea de PCB, fiind bazat mai mult pe standardele industriei electronice decat pe specificatiile unei singure companii, aceste cursuri imbunatatesc si evalueaza cunostintele tehnice, cum ar fi cele de a transforma o descriere de circuit electronic intr-un design de PCB, care apoi poate fi fabricat, asamblat si testat in mod corespunzator in orice locatie.

Programul IPC de Certificare Designer CID (Interconnect Certified Designer)-modul Baza si Avansat nu este realizat doar pentru designeri. Multi profesionisti care lucreaza in industriile de realizare a interconexiunilor electrice sunt certificati in inginerie electrica si mecanica, inginerie de fabricatie PCB, tehnicieni de asamblare, inginerie de productie si inginerie componente. Certificarea poate fi un pas important in cariera unei persoane. Cistigul Dvs. de a fi CID este o modalitate foarte buna de a fi recunoscut pentru intelegerea standardelor care stau la baza proiectarii in electronica si la producerea ansamblurilor electronice.

CID (Certified Interconnect Designer) -  modul de Baza reprezinta o acreditare profesionala de valoare si este recunoscuta in intreaga industrie electronica. Acest curs tehnic asigura cel putin 5 ani de experienta in practica designerilor de PCB. Deoarece programul IPC de Certificare Designer; modul Baza stabileste, asa cum se si denumeste, un fundament in luarea deciziilor in design si de aplicare practica a standardelor IPC, programul este deschis pentru tot personalul tehnico-ingineresc si managerilor cu interes in design: Vanzari, Achizitii, R & D, Calitate si de Testare.

Sesiunea de CID se desfaoara astfel:


• inregistrarea se face cu cel putin trei saptamani inainte de sesiunea de clasa pentru asigurarea timpului de studiu
• materialele de curs vor fi trimise atunci cand inregistrarea este confirmata (platita);
•un studiu independent al materialelor de curs inainte de sesiune;
• participantii trebuie sa fie familiarizati cu materialele de curs inainte de sesiunea de clasa
• doua zile de instruire la clasa condusa de un instructor IPC-calificat;
•un examen cu mai mult de 100 de intrebari cu raspunsuri multiple – un rezultat pozitiv de 73% sau mai mare este necesar pentru a obtine statutul de CID – modul Baza

Pentru taxa de participare contactati firma. Aceasta tax include:


• doua zile de instruire la clasa, condus de un instructor IPC-calificat
• sesiunea de examene si consultarile individuale cu instructorul
• examinarea pe platforma online EDGE 2.0
• verificarea starii certificarii - vizitati www.ipc.org/List-of-Certified-Designers
Nu este nevoie de a cumpara separat orice standard. Pentru mai multi participanti din aceeasi firma se acorda reduceri ale taxei.

Cele doua zile de instruire la clasa de curs, de obicei, incep la 08:30 si se incheie la 17:00 in fiecare zi, cu “check-in” incepand de la 08:00 in prima zi. Examenul se administreaza in a treia zi, incheierea se face inainte de pranz.

Taxa de participare in cazul anularii inregistrarii nu va fi rambursata odata ce materialele au fost livrate. Participantii pot sa se transfere la o alta sesiune.

Materiale de curs CID – modul Baza sunt in limba engleza:

Designerul Certificat IPC va cunoaste urmatoarele documente:

• IPC-2221, Standard on Printed Board Design,
• IPC-2222, Sectional Standard on Rigid Organic Printed Boards,
• IPC-T-50, Terms and Definitions for Interconnecting and Packaging Electronic Circuits
• CID Sudent Study Guide, ofera cadrul de luare a deciziilor  în design în aplicarea standardelor IPC

Certificare Designer - Continutul cursului, ordinea de zi, examen

Continutul cursului

Programul IPC de Certificare Designer CID – modul Baza ofera o evaluare obiectiva a cunostintelor de design: modul corect de a transforma o schem electronica într-un design de PCB care poate fi fabricat, asamblat si testat. Participantii la program vor învata, de asemenea, despre fabricatia de PCB si asamblarea la care se refera designul.

Standardele IPC constituie cadrul pentru continutul cursului în care se aplica principiile de proiectare pentru utilizarea produsului final în conditiile reale de exploatare.

Programul IPC de Certificare Designer CID – modul Baza este oferit prin intermediul centrelor de formare IPC-licentiate peste tot în lume dar si în România. Înregistreaza-te pentru cursul CID la centrul din România si vei primi aceleasi cunostinte tehnice ca la orice alt centru licentiat din lume.

Sesiunea de curs consta dintr-o instruire la sala de clasa, condusa de un instructor IPC calificat, urmata de un examen. Clasa ofera o aprofundare a principiilor continute în materialele de curs si este recomandata pentru orice persoana interesata în obtinerea certificarii CID. Participantii la program sunt de asteptat sa fie familiarizati cu materialele de curs înainte de sesiunea de clasa, astfel încât este necesara înregistrarea în avans! Vor fi de cel putin doua (2) zile intense de instruire la sala de clasa cu o analiza intensiva a materialului din curs.

Examenul se administreaza în a treia zi a sesiunii cursului.

Certificatele sunt sunt acordate participantilor la program, care ating un scor la examen de cel putin 73%. Verificarea starii statutului de Certificat este disponibila doar pe site-ul IPC la www.ipc.org/List-of-Certified-Designers.

Agenda

Un exemplu de Agenda cursului de pregatire CID (. Pdf) gasiti aici.

• Layout
• Consideratii electrice
• Materiale
• Cerinte pentru componente
• Cerinte pentru asamblare
• Fabricatia placii cu circuite imprimate
• Caracteristici fizice ale placii cu circuite imprimate
• Documentatie
• Inspectie si testare
• Fiabilitate

Examen

Un exemplu de întrebari de la examenul final de certificare CID este disponibil în format PDF aici.

Procesul de examinare

Testarea de tip grila este supravegheata de instructorul IPC. Raspunsurile individuale la test sunt verificate automat de catre sistemul online EDGE. Certificatele sunt acordate automat de catre sistemul online EDGE doar celor care au depasit baremul minim de punctaj de trecere.

Sesiune de curs pentru echipa ta

Sesiunile de curs pot fi personalizate dupa nevoile organizatiei, dar timpul minim necesar este de tot de doua zile de instruire la clasa, plus o jumatate de zi pentru examen.

Pentru a discuta despre sustinera unei sesiuni de curs CID în locatia Dvs. si discounturi pentru mai multi participanti, contactati-ne.

Inapoi la prima pagina

Valid HTML 4.0 Transitional

Romanian Top66


Rezolutie recomandata 1024 x 768 Toate Drepturile apartin L&G ADVICE SERV SRL - 2006